Verduurzamen

Bij van de Hypotheekexpert staan we klaar om je te helpen met het verduurzamen van je huis Een duurzaam huis heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar je wooncomfort verbetert ook. Bovendien stijgt de waarde van je woning en kun je aanzienlijk besparen op je maandelijkse energielasten, vooral met de huidige energieprijzen.

Door het verbeteren van het energielabel van je woning, verhoog je de waarde ervan. Maar hoe ga je de kosten van verduurzaming financieren? Wij adviseren we je graag over de financiële mogelijkheden.

 

Verduurzaam je huis en profiteer van besparingen en waardeverhoging!

 

Stappenplan

1. Oriënteren

Voordat je begint met het verduurzamen van je huis, is het goed om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten in welke staat je huis momenteel verkeert en waar de grootste verbeteringen mogelijk zijn. Ga het gesprek aan met verschillende partijen en vraag offertes aan om een idee te krijgen van de kosten. Denk ook na over de manier waarop je deze kosten wilt betalen. Dit kan door (een deel van) je spaargeld te gebruiken, door een (extra) verduurzamingshypotheek af te sluiten, door een lening aan te gaan of misschien zijn er subsidies beschikbaar gesteld door je gemeente.


2. Gesprek met De Hypotheekexpert

Overweeg je om een (extra) hypotheek af te sluiten of je huidige hypotheek over te sluiten om de financiering van de verduurzaming mogelijk te maken? In dat geval kunnen wij je helpen om de verschillende mogelijkheden in kaart te brengen. Onze hypotheekadviseur zal berekenen hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en wat het effect daarvan zal zijn op je maandelijkse lasten.


3. Hypotheek regelen

Terwijl je druk bezig bent met het plannen van de werkzaamheden, is het ook belangrijk om je hypotheek te regelen. We zullen je informeren over welke documenten de hypotheekverstrekker nog van je nodig heeft.


4. Hypotheekofferte tekenen

Wanneer de hypotheekaanvraag is beoordeeld zullen wij je een  hypotheekofferte voorleggen, die je vervolgens kunt ondertekenen. In sommige gevallen kan je bestaande hypotheek een hogere hypotheekinschrijving hebben, waardoor een bezoek aan de notaris niet nodig is. Als je lening echter niet binnen de huidige hypotheekinschrijving past, wordt er een tweede hypotheek afgesloten en zal je nog eens naar de notaris gaan.


5. (Bedrag voor) verduurzamen

Wanneer je hypotheek rond is, krijg je het geleende bedrag op je rekening gestort. Hier kun je de verduurzaming van betalen.

 

Of je nu een hypotheek zoekt voor een ander huis, een verbouwing overweegt of denkt aan het oversluiten van je hypotheek, vergeet niet om verduurzaming mee te nemen in je plannen.

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie