Hypotheek voor ondernemers

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Als zelfstandige kunnen je inkomsten per maand variëren. Maar wat betekent dit voor het afsluiten van een hypotheek als zzp'er of ondernemer?

Als zzp'er of freelancer vraag je je wellicht af of je een huis kunt kopen. Gelukkig zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Het is echter belangrijk om te weten dat de berekening van een hypotheek voor zzp'ers op een andere manier plaatsvindt vanwege het flexibele inkomen. De bank wil namelijk zekerheid dat jouw onderneming stabiel genoeg is om maandelijks de hypotheeklasten te kunnen dragen.

Het aanvragen van een hypotheek als ondernemer kan soms uitdagend zijn, vooral als je meerdere BV's hebt. We begrijpen de complexiteit en helpen je graag bij het vinden van de juiste hypotheekoplossing die past bij jouw specifieke situatie.

 

Hypotheek berekenen

Maak gebruik van onze online berekentool om je maximale hypotheek als ondernemer tee berekenen. Door de nettowinst van de afgelopen 2 tot 3 jaar in te vullen, kunnen wij een indicatieve berekening voor je maken.

Als je echter korter dan 3 jaar als zelfstandig ondernemer werkt en dus nog niet over 3 nettowinsten beschikt die je kunt invullen in onze tool, nodigen we je graag uit om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Zij kunnen jouw mogelijkheden met je bespreken. Er zijn namelijk banken die kunnen helpen bij het afsluiten van een hypotheek, zelfs als je nog geen 3 jaar actief bent als zzp'er.

Documenten nodig voor afspraak:

  • De jaarverslagen van de afgelopen jaren die zijn opgesteld door je boekhouder.
  • De prognose voor het aankomende jaar
  • De aangiftes van de inkomstenbelasting (IB) van afgelopen jaren
  • Eventuele andere documenten die de voortgang van je bedrijf weergeven